KAMERÁS CSATORNAVIZSGÁLAT

Csatorna javítás

Csőtörés elhárítás, Csatornahálózat kiépítése, Szennyvíz csatorna javítás

5/5

Csatorna javítás – csatorna bekötés – csatornahálózat kiépítése.

Új ház építésekor olyan csatornahálózat kialakítása szükséges, amely a házi szennyvizet a telekhatáron belüli tisztító aknába vezeti. A szennyvízcsatorna javítása és építése során kiemelt figyelmet kell fordítani a megfelelő csatornabekötésre, mivel a kültéri csatorna nem megfelelő beépítése dugulást vagy egyéb problémákat okozhat. Ezért mindenképpen célszerű szakember segítségét igénybe venni a csatornahálózat megtervezéséhez és a vezetéknek az utcai csatornába való bekötéséhez.

Mikor van szükség csatorna javításra?

Ismétlődő dugulások, szivárgások, beázások esetén az épületszerkezet megsüllyedt és a csatornaszakasz megsérülése esetén. Csatorna javítás cseréje is szükséges, ha a lejtés megváltozik, akár az épületen belül, akár azon kívül.

Csatornahálózat javításával, kiépítésével és ellenőrzésével kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal!

A csatornavezeték sérülése 

Az ép csatorna- és vízvezetékek elengedhetetlenek a tiszta és kényelmes otthonhoz.

A csatornavezeték sérülésének megelőzése vagy a felmerülő problémák enyhítése érdekében fontos tudni, hogyan lehet felismerni a csatornavezeték sérülésének fő okait. Íme a sérült csatornavezeték gyakori okai, a keresendő jelek és a csatornarendszer javításának vagy cseréjének módja.

A csatornavezeték sérülése és jelei

Kellemetlen szagok az udvarban.
A csatornavezetékek a talajszint alatt minimum 80cm mélységben temethetők el, a hidegebb éghajlat pedig mélyebb kiépítést igényel. A felszínhez közeli csatornavezetékeknél a törött cső gyorsabban átszivárog a talajon, és láthatóvá válik a felszínen. Előfordulhat, hogy a szennyvíz szagát érezheti, mielőtt az felszínre kerül, mivel a szennyvízgáz átszivároghat az udvar talaján.

Vízelvezetési nehézségek
Míg egyes dugulásokat a csapból vagy zuhanyzóból közvetlenül kivezető cső okoz, a fő szennyvízvezeték dugulását észlelheti, ha a lakásban több vízelvezető hely eldugul. A WC-k figyelmeztethetnek a súlyos dugulásokra, ha furcsa gurgulázó hangok hallhatók, amikor a levegő visszaszorul a vezetékbe.

Vízkár a lakásban
Vízkár keletkezhet, ha a lefolyóvezeték szivárog vagy eltörik a lakásban. Az egyik első jel a penész terjedése a padlón vagy a falakon. Ez arra utalhat, hogy eltört a csatornavezeték a lakásban, ebben az esetben azonnal hívnia kell a vízvezeték-szerelőt.

A csatornavezeték sérülésének okai.

Az eltömődött csövektől a normál kopásig, íme néhány oka a csatornavezeték sérülésének.

Fa gyökerei

A csatornakárosodások egyik leggyakoribb oka a növényzet gyökere. A fa gyökerei növekedésük során követik a vízforrásokat. Mivel a csatorna vezetékek folyékony hulladékot szállítanak, a gyökerek vonzódnak a forráshoz – különösen akkor, ha már van egy kis szivárgás a csatornavezetékben. Az agyagos csatornacsövek, amelyek jellemzően a régebbi otthonokban találhatók, a leginkább érzékenyek a fák gyökerei által okozott károkra.

Korrodált csövek
Bár az acélból és öntöttvasból készült csövek galvanizáltak a rozsdásodás megelőzése érdekében, ezek a csövek nagy korrózióveszélynek vannak kitéve a rendszeres kopásból eredő kalcium és magnézium felhalmozódása miatt. Ha a korróziót nem kezelik, akkor a csatorna csőben hamarabb előfordulhat a szivárgás és a repedés.

Eldugult csövek törmelék és idegen tárgyak miatt
Otthonának szennyvízvezetékei csak az emberi hulladék, és a WC-papír kezelésére alkalmasak. Ne öblítse le a szemetet, például a csomagolópapírokat, és a papírtörlőket, mivel ezek nem tudnak megfelelően szétesni, és olyan dugulásokat okozhatnak, amelyeket a lefolyótisztító szerekkel nem tudnak elhárítani. A konyhában az étolaj, és a zsír is eldugíthatja a csatorna csöveket, ha a mosogatóba öntik.

csatorna eldeformálódása
csatorna eldeformálódása
eltört csatorna
eltört csatorna
gyökér benövés a csatornában
gyökér benövés a csatornában
beomlott csatorna szakasz
beomlott csatorna szakasz

Hogyan védje meg csatornavezetékeit

Bár nem minden csatornakárosodás megelőzhető, itt van három lépés, amelyet megtehet a szennyvízrendszer megóvása érdekében:

1. Évente egyszer vizsgáltassa meg szennyvízcsatorna-rendszerét.  Kamerás csatornavizsgálat kell elvégezni, hogy ellenőrizni lehessen a csatornacső belsejét korrózió vagy dugulás szempontjából.

2. Távolítsa el a csatornavezetéket károsító fákat – Bár a csatornavezeték gyökérinvázióját gyakran a csőben már meglévő repedés vagy szivárgás okozza, mégis azt javasoljuk, hogy a csatorna javítása vagy cseréje után távolítsa el a fát a területről. biztosítsa, hogy a probléma a jövőben ne forduljon elő.

3. Használja megfelelően lefolyórendszerét – Ne felejtse el, hogy az emberi hulladékot és a WC-papírt csak a csatornavezetékekbe dobja, minden mást nem szabad bele dobni, mert duguláshoz vezethet.

Csatorna javítás – csatornahálózat kiépítése kézi és gépi földmunkával rövid határidőn belül!

Csatorna javítás – csere -kiépítés kép galéria

csatorna csere javítás
1. csatorna javítás
csatorna építés gépi földmunkával
csatorna építés gépi földmunkával
csatorna javítás csere
csatorna javítás csere
csatorna javítás
2. csatorna javítás
csatorna javítása
csatorna javítása
csatorna kiépítés
csatorna kiépítés
csatornahálózat kiépítése
A cstornahálózat kiépítése
gépi földmunka csatorna kiépítés
gépi földmunka csatorna kiépítés
szennyvízcsatorna kiépítés
szennyvízcsatorna kiépítés
szennyvízcsatorna javítás
szennyvízcsatorna javítás

Csatornakamerázás – Miért válasszon minket?

  • Pontos megérkezés.
  • Lelkiismeretes, precíz munkavégzés.
  • Telefonon előre leegyeztetett fix árak.
  • Több ezer elégedett ügyfél.
  • Nincs kiszállási díj, rejtett költség!
  • Munkáinkra garanciát vállalunk!

Csatorna kamerázás Budapest kerületeiben

Csatornakamerázás Pest megye településein

Csatornakamerázás története

Ha belegondolunk, valóban elképesztő, hogy a vízvezeték-technika mennyit fejlődött az elmúlt öt évtizedben nagyjából. Évszázadokkal ezelőtt arra az esetre, ha egy otthon vagy vállalkozás tulajdonosának eldugult vagy elromlott a csatornalefolyója, kevés olyan megoldás volt a javítására, amely nem volt időigényes és potenciálisan drága. Abban az időben az egyetlen megoldás az volt, hogy személyesen kiásták a csövet, hogy megtudják, mi történt a probléma helyén, majd személyesen megjavították vagy feloldották az eltömődést. A legtöbb esetben az eltömődött vagy elakadt lefolyó magyarázata teljes rejtély volt, amíg nem ragad egy lapátot, és el nem kezdi az ásást.

 
Mára azonban minden jelentősen megváltozott.

A jobb technológiának, mint például a száloptikának és a zárt áramkörű csatorna kameráknak köszönhetően a vízvezeték-szerelő most egy lefolyó-videó-ellenőrző és helymeghatározó csatorna kamerát használhat, hogy ásás nélkül is pontosan lássa, mi történik a csatorna csövekben. Az eldugult csatornavezetékben egy rugalmas, vízálló leeresztő csatorna kameravezeték kezelésével nagy felbontású képernyőn láthatják, mi a probléma, és még azt is meg tudják határozni, hogy hol van. Ez azt jelenti, hogy sokkal kevesebb időt, erőfeszítést és kevesebb pénzt igényel a megoldása.

A csatornakamerák nem tartoznak minden vízvezeték-szerelő cég eszköztárához, mivel viszonylag drága felszerelésről van szó.

Ha úgy dönt, hogy nem ugyanazt a céget céget bízza meg a probléma kijavítására, akkor feltétlenül kérjen másolatot a csatorna kamerával rögzített felvételekről. Ezzel a módszerrel biztosíthatja, hogy valószínűleg nem kell további kameraköltséget fizetnie annak a cégnek, aki a lefolyót javítja. Ha egy cég nem engedi meg a megrendelőnek, hogy a csatorna kamera videofelvételéről másolatot tartsanak vagy vásároljanak, akkor tanácsos máshol keresni.

Ha pontosan tudjuk, mi okozza a dugulást vagy egyéb lefolyó problémákat, időt és pénzt takaríthat meg.

5/5 - (5 votes)