KAMERÁS CSATORNAVIZSGÁLAT

Nyomvonal meghatározás

Csatorna nyomvonal meghatározás Budapest és Pest megyében
Nyomvonal meghatározás Fix Árakon

Kerülje el a felesleges bontásokat!

5/5

Csatorna nyomvonal meghatározása.

Csőtörés van? , vásárolt új ingatlant, de nem kapott dokumentációt a szennyvízhálózatról?

A kertben megkezdődött az átalakítás, de nem tudja, hol vannak a csatornacsövek és a nyomóvezetékek?

Vagy csak megelőzés céljából szeretne egy nyomvonal kivizsgálást?
hívjon minket bizalommal.

A helymeghatározó rendszer a kábelfutások és csőhálózatok észlelésére és nyomon követésére szolgál.

nyomvonal meghatározás
nyomvonal meghatározó

Az üvegszálas nyomvonal helymeghatározó kábel használata lehetővé teszi, hogy megbízhatóan megtalálja a szennyvízcsatornák, vagy PE csővezetékek pontos helyzetét.

Csatorna nyomvonal meghatározás előnyei:

 • Nyomvonal mélységének pontos helymeghatározása.
 • Kompatibilis más helymeghatározó rendszerekkel.
 • Elkerülhetők a felesleges bontások és sérülések.

Csatorna nyomvonal meghatározás szondás csatornakamerával csatorna rendszerekben.

A csőkamera fejében egy jeladó található, amit egy berudaló kábellel előre tolunk a csőszakaszon az érintett pontig, majd egy helymeghatározóval (lokátorral) nagy pontosággal bemérjük.

Nyomvonal meghatározás
Nyomvonal meghatározás

Csatornavezeték helymeghatározása.

A csatornavezeték helymeghatározása pontosan meghatározza a csatornacső irányát és mélységét. Ezt a szolgáltatást leggyakrabban akkor veszik igénybe, ha sérült csatornavezeték van, és javítást vagy cserét igényel.

Szintén erősen ajánlott azoknak a lakástulajdonosoknak, akik nagy projekteket terveznek az első vagy hátsó udvarukra, hogy tájékozódjanak a fő csatornavezeték állapotáról, irányáról és mélységéről, mielőtt egy költséges átalakításra sor kerülne.

Helymeghatározás további előnyei.

 • Kerülje el a sérülést.
  A csatornavezeték mélységének és irányának meghatározása segíthet elkerülni a csatorna ásás közbeni károsodását.
 • Javítás.
  A csatornavezeték javítás előtti elhelyezkedése valószínűleg csökkenti a költségeket és lerövidíti a javítási időt.
 • Csere
  Ha pontosan ismeri a teljes csatorna folyását, a vízvezeték szerelőnek könnyebb lesz a csatorna vezeték cseréje.
 • Tervezés
  A szennyvíz csatorna mélységének és irányának bemérése sokkal könnyebbé teszi a bővítést, a fürdőszoba átalakítást stb.

A nyomvonal helymeghatározási módszerek

Alapvetően két helymeghatározási módszer létezik: aktív és passzív.

Az aktív helymeghatározás magában foglalja egy adott vonal keresését közvetlen kapcsolattal vagy induktív módszerrel. A lokátor vagy közvetlenül a vezetékhez van csatlakoztatva, vagy ha nem tud közvetlen kapcsolatot létesíteni a vezetékkel, a rendszer kiválaszt egy frekvenciát, amelyet a földbe indukál, és a közmű újrasugározza.

A passzív helymeghatározás egy módszer, amelyet a szakemberek használnak az ismeretlen vonalak ellenőrzésére a területen. A kivitelező egyszerűen átsöpri a területet a vevővel, keresve a frekvenciákat sugárzó vagy újrasugárzó közműveket, de ez a módszer nem teszi lehetővé az üzemeltető számára, hogy különbséget tudjon tenni a vonaltípusok között.

Lokátorok

A piac kétféle lokátort kínál  egy és többfrekvenciás egységeket  az aktív és passzív helymeghatározás megvalósítására. Minden egységnek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Az egy frekvenciás nyomvonal meghatározók évtizedek óta léteznek. Ezek a rendszerek a földre helyezett adóból állnak, és egyetlen nagy frekvenciás jelet indukálnak. A jelet a földalatti vonal veszi fel, majd visszasugározza a vevőhöz. Az egy frekvenciás rendszerek jól működnek a nem túlterhelt szolgalomban lévő vezetékeken és csöveken, de ha magas frekvenciát helyezünk a talajba, az hajlamos arra, hogy a föld alatti minden megvilágosodjon, és torz jelet produkálhat. Más szóval, nem lehet megkülönböztetni, hogy áram, gáz, vagy kommunikációs vezetékről van-e szó. A másik korlátozás az, hogy az egy frekvenciás nyomvonal meghatározók nem tudják meghatározni a vonal mélységét.

Mivel a vezetékek és csövek különböző anyagokból (réz, alumínium, vas, acél stb.) készülnek, a magasabb vagy alacsonyabb frekvencia nyújtja a legjobb munkát a helymeghatározásukra. A többfrekvenciás rendszerek (néhány akár öt frekvenciát is kínálnak) lehetővé teszik a talajba helyezett frekvencia hangolását a keresett vezeték vagy cső típusára. Minél alacsonyabb a frekvencia, annál jobban marad a keresett vezetéken, így könnyebbé válik a gáz és a vízvezeték megkülönböztetése.

Egyes helymeghatározók árammérési indexet (CMI) kínálnak, amely méri a vonalra kapcsolt áramot. Ez segít megkülönböztetni a vonalat, különösen, ha egy másik vonalon keresztezi, és segít abban, hogy az eredeti vonalon maradjon, és ne ugorjon a területen lévő többi vonalra. A legtöbb modern vevő egy gombnyomással meg tudja becsülni a vezeték vagy a cső mélységét is. A helymeghatározó méri a jelerősséget, és egy algoritmus segítségével konvertálja ezt az információt becsült mélységgé. Az interferencia azonban torzíthatja a mélységbecslést. Az esetleges pontatlanság ellenére a becsült mélység a kivitelezőnek képet ad a vezeték vagy cső helyéről.

Csatornakamerázás – Miért válasszon minket?

 • Pontos megérkezés.
 • Lelkiismeretes, precíz munkavégzés.
 • Telefonon előre leegyeztetett fix árak.
 • Több ezer elégedett ügyfél.
 • Nincs kiszállási díj, rejtett költség!
 • Munkáinkra garanciát vállalunk!

Nyomvonal meghatározással kapcsolatban hívjon minket bizalommal.

5/5 - (4 votes)